Codemine Media AB

SÖKMOTOROPTIMERING

HUR FUNGERAR DET?

MED OSS RANKAR DU HÖGT PÅ GOOGLE

En bra SEO-optimering gör dig synlig på nätet

Sökmotorer idag använder sig av avancerade algoritmer för att avgöra hur relevant en hemsida eller webbplats är till den sökningen som du gör. Igenom att använda sig av varierande metoder och taktiker skapar man relevans till din hemsida utifrån de sökord man väljer att rikta in sig på. Desto mer relevant din hemsida är, desto mer klick och besökare – vilket leder till fler kunder.

Välj rätt sökord

Att välja rätt sökord (ordet du skriver i sökfältet) är oerhört viktigt för att kunna konkurrera med andra som också försöker placera sig högt på Google. När du ska välja ditt eller dina sökord finns det en del saker du bör tänka på.

Först och främst gäller det att man är specifik.
Välj ett sökord som är relevant till din sidas innehåll, tjänster eller produkter. 

Till exempel, om du söker på “snickare” får du över 7 miljoner träffar.
Söker du på “snickare Göteborg” får du 4 miljoner träffar. 
Märker du hur antalet resultat sjunker? Det gäller att hitta en balans där ditt sökord inte har för mycket konkurrens men som heller inte är för specifikt för att någon skulle söka på det.

Om du är osäker eller behöver hjälp kan vi givetvis hjälpa dig att välja ett bra sökord eller en sökfras.

Mer än marknadsföring

I jämförelse med andra metoder för marknadsföring är SEO en OTROLIGT kostnadseffektiv lösning. Du får mycket tillbaka på den investering du gör när du väljer att använda dig utav SEO-optimering som en del av din marknadsföring.

Kostnaden för SEO är inte bara en utgift som går till marknadsföring, utan en affärsinvestering.

En långsiktig strategi

När du väljer SEO som en del av din marknadsföring kommer du att upptäcka en märkbar effekt redan under första året. SEO är en långsiktig strategi och blir med tiden bara bättre och bättre, effektivare och effektivare. 

En sida som SEO-optimeras måste hela tiden underhållas och justeras för att optimeringen ska vara så effektiv som möjligt, om man slutar underhålla sidan kommer sidan inte längre att vara relevant i framtiden.

Kom ihåg – Det är en långsiktig kostnadseffektiv strategi som bara blir bättre med tiden.

Gratis sökordsanalys

En sökordsanalys framställer vilket det mest optimala sökordet eller sökorden är för dig. Tryck på knappen under för att kontakta oss.